Hmm jakoś mało osób lubi stacje Shella szczególnie użytkownicy TDI :wink:
Mam nowe sprzęgło, sam se kupiłem. ASO się wypieło.
Zwiń
X
-
Mam nowe sprzęgło, sam se kupiłem. ASO się wypieło.
czołem po dłuższej przerwie,
na urlop zostawiłem Octe na Jerozolimskich bo ślizgało mi się ponownie sprzęgło (24 kkm wymieniali mi tam na gwarancji docisk). Opinia SAP - przyczyną ślizgania sprzęgła był technika jazdy właściciela :? . A walcie się pomyślałem i dostarczyłem kompletne sprzęgło SACHS'a od ARL (choć podobno to taie same jak ASZ, ale w katalagu SACHS ma inny numer). Mam nadzieję, że teraz mam w końcu problem z głowy.
Jako ciekawostkę podaję, że cena docisku i sprzęgła w Wimarze to około 1050 zł, coś ze sprzęgłami w ASZ musi być na rzeczy bo 9 miesięcy temu to było coś w okolicach 1900 zł :shock: . Koszt wymiany 350 zł.
a tak w ogóle to dzień dobry
PS MTS Bilstein od 3 miesięcy nie może mi dostarczyć B6Outlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
-
-
Re: Mam nowe sprzęgło i witam po urlopie.
Zamieszczone przez bendiPS MTS Bilstein od 3 miesięcy nie może mi dostarczyć B6, coś gość jest nie rzeczowy
niestety nie ma innego wyboru w tej cenie, wiec nalezy tylko naciskac i czekacbylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
Re: Mam nowe sprzęgło, sam se kupiłem. ASO się wypieło.
Zamieszczone przez bendiJako ciekawostkę podaję, że cena docisku i sprzęgła w Wimarze to około 1050 zł, coś ze sprzęgłami w ASZ musi być na rzeczy bo 9 miesięcy temu to było coś w okolicach 1900 zł :shock: . Koszt wymiany 350 zł.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bendidjczas,ja zamówiłem u nexusa B8 i dostałem w tydzienWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez bendidjczas,ja zamówiłem u nexusa B8 i dostałem w tydzienOutlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bendiZamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez bendidjczas,ja zamówiłem u nexusa B8 i dostałem w tydzien
~ 2000 zł brutto :evil:With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZamieszczone przez bendiJako ciekawostkę podaję, że cena docisku i sprzęgła w Wimarze to około 1050 zł, coś ze sprzęgłami w ASZ musi być na rzeczy bo 9 miesięcy temu to było coś w okolicach 1900 zł :shock: . Koszt wymiany 350 zł."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bendi...dostarczyłem kompletne sprzęgło SACHS'a od ARL (choć podobno to taie same jak ASZ, ale w katalagu SACHS ma inny numer).
3000 846 201 ??With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
na urlop zostawiłem Octe na Jerozolimskich bo ślizgało mi się ponownie sprzęgło (24 kkm wymieniali mi tam na gwarancji docisk). Opinia SAP - przyczyną ślizgania sprzęgła był technika jazdy właściciela . A walcie się pomyślałem i dostarczyłem kompletne sprzęgło SACHS'a od ARL (choć podobno to taie same jak ASZ, ale w katalagu SACHS ma inny numer). Mam nadzieję, że teraz mam w końcu problem z głowy.
Ale mam pytanie odnośnie wynmiany sprzęgła:
Dzięki uprzejmości Bendiego mam takowe sprzęgiełko z dociskiem - niedługo zamierzam się wybrać na zmianę, tez mi się ślizga - wcześniej , dokładnie jak u Maćka zmieniono mi docisk (przy 50tyś) teraz jest ok. 81tyś i znowu to samo - pytanko jest takie: Czy warto dorzucić parę groszy (w servisie 160zł) na łożysko oporowe?
Może gdzieś znajdę taniej (jeszcze nie szukałem) ale czy warto dokładać kasiorę czy dać sobie spokój?
Zdaję sobie sprawę , że już kilka osób na forum zmieniało sprzęgła więc liczę na pomoc popartą doświadczeniem :wink:
Komentarz
-
-
tzn czy co ? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem ..czy warto wymieniac łozysko przy zmianie sprzegła czy nie?...warto...bo jak Ci poleci po wymianie( a moze to być bardzo szybko z uwagi na nowe sprzegło i docisk) bedziesz drugi raz płacić za robote.....bez sensu...to tak jakbyć wymieniając pasek rozrzadu zostawił stary napinacz....bo nie chałasuje :lol:
Ja własnie dzisiaj wymieniam sprzegło w ASKO...i robie cały komplet
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁtzn czy co ? bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem ..czy warto wymieniac łozysko przy zmianie sprzegła czy nie?...warto...bo jak Ci poleci po wymianie( a moze to być bardzo szybko z uwagi na nowe sprzegło i docisk) bedziesz drugi raz płacić za robote.....bez sensu...to tak jakbyć wymieniając pasek rozrzadu zostawił stary napinacz....bo nie chałasuje :lol:
Ja własnie dzisiaj wymieniam sprzegło w ASKO...i robie cały komplet
Ile w ASKO wymiana?
Komentarz
-
-
sama wymiana ok 400 zł........własnie dzwonili ze mam stosunkowo nieciekawe koło dwumasowe :? ......ale kuzwa ta cena :? :? .....narazie zostaje stare...tym bardziej ze zadnych objawów nie dawało......zadnego szarpania stukania....nic.........gdzies mi sie obiło o uszy ze mozna załozyć cały komplet sprzegła z jednomasówką...prawda to czy nie? :|
Tarcza sprzegła zużyta kompleksowo :lol: .....chyba jej ta jazda przez tydzień na doładowaniu 2 bary + niezle dała popalić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ.....chyba jej ta jazda przez tydzień na doładowaniu 2 bary + niezle dała popalić...
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Prawda. Robi takie Valeo. Ja założyłem sobie takie z miesiąc temu. Jak narazie OK. Cena w hurtowni w Pruszkowie to około 1250 zł. Powinno być dostępne też w innych hurtowniach mających asortyment Valeo. Na stronie Valeo można sobie taką znaleźć. k Tylko trzeba zaznaczyć, że wyszukuje się sprzęgieł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaPitZamieszczone przez EŁ.....chyba jej ta jazda przez tydzień na doładowaniu 2 bary + niezle dała popalić...
Pozdr,
BP
Komentarz
-
Komentarz